Argentina skidor turer

Om du letar efter en skidsemester under sommarsäsongen kan Argentina vara ditt val. Andes anmärkningsvärda sluttningar erbjuder en underbar upplevelse för skidåkarna. Den bästa tiden att besöka Argentina för skidändamål är mellan juni och september.

De två mest populära och välutrustade skidorterna i Argentina är:

Cerro Catedral

Den största skidorten i Argentina ligger utanför den sömniga, snöiga staden Bariloche, på en höjd av 6800 fot. Du kan njuta av utsikten över taggade toppar och flera sjöar som omger bergsstaden San Carlos de Bariloche.

Cerro Catedral erbjuder cirka 25% spår för nybörjare, 45% för mellanliggande och 30% för avancerade skidåkare. Förutom skidåkning erbjuder platsen andra aktiviteter som halvpip och snowboardpark. Några av världens bästa möjligheter till trädskidåkning finns också här. Det torra pulverskidåkningen i dessa sluttningar bidrar verkligen till glädjen av skidupplevelsen. Om du planerar att besöka skidturerna i Argentina kan du kolla in de olika annonser och erbjudandena online

Las Lenas

Beläget i Mendoza, på en höjd av 11 328 fot, är detta skidestination främst känt för skidåkning. Lutningarna är täckta med permanent snö och anses vara idealiska för de avancerade skidåkarna på grund av dess hårnålsvängningar och branta körningar. Destinationen erbjuder skidbar terräng på cirka 230 hektar. Denna destination erbjuder också ett halvt rör och en snowboardpark.

Andra kommande skidorter i Argentina är Chapelco, Las Penitentes, Castor Mount, Mount Bayo, Batea Mahuida, La Hoya och Caviahue. Trots att de flesta av dessa nya skidorter har utmärkta backar men infrastrukturen är fortfarande i en början.

Nå och utforska

Att resa till en av de största skidorterna i Cerro Catedral eller Las Lenas innebär resa med en flygning från Buenos Aires och sedan komma till den utvalda orten med marktransport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *