Reseberättelser

Semester med din hund

Får man ta hunden med sig…? Ja, den frågan blir allt vanligare bland dagens resenärer. I takt med att själva resandet med hund över gränserna har blivit enklare, har efterfrågan för semestrar som lämpar sig för resenärer med fyrfota vänner ständigt ökat. HomeAway hjälper dig att hitta den perfekta semestern med hund. Det finns många anledningar att ta med sig hunden på semestern: du får trevligt resesällskap och ökar chansen att lära känna andra hundägare samt slipper lämna bort en kär vän under semestern. Vissa kombinerar även semesterresan med att utvecklas tillsammans inom olika hundsporter eller inom jaktteknik.

Den typiska hundsemestern är en bilresa med den fyrfota familjemedlemmen inhyst i ett rymligt och särskilt anpassat bagageutrymme. De flesta hundar trivs utmärkt i hundbur, särskilt om hela familjen är samlad i bilen. Med regelbundna raster blir färden ofta ett rent nöje. En semesterresa med hunden är ett utmärkt sätt att kombinera avkoppling med spännande utomhusaktiviteter. De flesta europeiska kulturer är mycket positivt inställda till hundar vilket syns i HomeAways utbud av hundvänliga semesterbostäder. Om du har eget fordon och din hund trivs under transport finns det inget som hindrar dig från att bila så långt ner som till Spanien eller Kroatien. Med lite planering i förväg kan du utan svårigheter hitta lämpliga boenden och rastplatser längs vägen. Om du föredrar en kortare resväg finns det utmärkta möjligheter att semestra med hund i Tyskland och Österrike, som båda är länder med vacker och mångskiftande natur. För den som helst lämnar bilen hemma går det också bra att ta med hunden på färjan, tåget eller flyget. Börja planera din hundsemester redan idag och se fram emot många minnesvärda stunder tillsammans! Rese- och transportbolagen har olika regler, men generellt sätt är resor i Sverige och Europa okomplicerade och mycket hundvänliga.

Resmålen som är aktuella för semester med din hund skiljer sig inte nämnvärt från vanliga semesterresor. Vanliga destinationer är Tyskland, Österrike, Kroatien, Spanien och Italien. Alla är länder dit du lätt tar dig med bil. Det viktigaste att tänka på är att boenden är hundvänliga och naturligtvis bör det finnas möjlighet till så mycket tid utomus som det bara går. Därför passar det bäst att bo på landet eller i områden där det är passar bra att ta med hunden ut i parker eller till stränderna. Information om vart rastgårdar, hundtillåtna parker och särskilda hundbadplatser finns är i regel lätt att hitta. Oftast räcker med det att kontakta turistinformationen på orten dit du ska resa. Att hitta lämpliga aktiviteter när du semestrar med hund är ingen svårighet på destinationer som HomeAway valt ut. Där hittar man bland annat utflykter i naturen, lek på badstranden och vandringar längs naturstigar. Några dagars vistelse i större städer brukar också gå bra om din hund är van vid stadsmiljö. Att använda HomeAway.se är ett utmärkt sätt för att hitta och boka ett eget och avskilt boende med gott om plats både inne och ute för hela familjen!

Ta med hunden till Kroatien

Young golden retriever running on the beach Kroatien är ett fantastiskt land att semestra i om du planerar att ta med dig din hund. Här finns gott om sevärdheter, vacker natur och lättillgängliga stränder. Du kan bila ner på egen hand eller ta det smidiga biltåget från norra Tyskland. Väl på plats finns det många semesterbostäder som passar för dig som reser med hund.

Hitta semesterhus i Kroatien

Solsemester med hund i Spanien

chocolate Labrador Retriever Spanien är ett utmärkt resmål för er fyrfota vän. Hit tar man sig enkelt med bil genom Tyskland och Frankrike, men flyg är ett snabbt alternativ om man så önskar. Både Atlantkusten och den långa Medelhavskusten är väl utbyggda för turism och här finns gott om hundvänliga semesterorter. Lägg ner lite extra tid på att hitta ett boende nära en hundvänlig strand!

Hitta semesterhus i Spanien

  Semestra med din hund i vackra tyska miljöer

Strand - Fashion Tyskland är på många sätt ett idealiskt semesterland för dig som reser med hund. Resvägen dit är kort, vägarna är väl underhållna och naturen är väldigt skiftande. Under den varmaste sommartiden kan det dessutom vara skönt för din hund med ett svalare nordeuropeiskt klimat. Välj ett hundvänligt boende på någon mysig semesteror vid kusten, en historisk miljö i en charmiga by eller ett resmål med vidsträckta naturområden för många strövtåg tillsammans med din fyrfota vän.

Hitta semesterhus i Tyskland

Lek med din hund på en alpäng i Österrike

malinois in the river Österrike lockar med frisk bergsluft, vackra dalgångar och många hundvänliga semesterbostäder. Resan dit går snabbt och enkelt med egen bil via autobahn eller med flyg. Boka ditt drömboende nära naturen som passar både två- och fyrbenta familjemedlemmar – er hund kommer älskar att busa runt på en alpäng tillsammans med husse eller matte.

Hitta semesterhus i Österrike

Semester med din hund i Italien

Hund_iStock_000002119596XSmall Italien är alltid ett säkert semesterkort, även för er som reser med hund. Exempel på naturnära och hundvänliga resmål är den vackra landsbygden i Toscana eller Ligurien för att därifrån enkelt kunna göra utflykter tillsammans med din trofaste vän. Här upptäcker ni landets fantastiska natur och kulinariska specialiteter samtidigt som ni får en skymt av kulturella sevärdheter och kan njuta av de långa, inbjudande stränderna.

Hitta semesterhus i Italien

 

 

Schreibe einen Kommentar